Over mij - coach Birgit Vandermeulen

XziXzi Photography

 Als je me vraagt: 'Birgit, wat drijft jou?', dan komt er één duidelijk antwoord in me op: 'Mensen met zichzelf in contact brengen'. In ons online tijdperk van communicatie kunnen we ons (als we willen) 24/7 bezighouden met de buitenwereld. Dat draagt bij aan ontwikkeling, absoluut. Dagelijks word ik gevoed met interessante informatie waarvan ik dankbaar gebruik maak in werk en dagelijks leven.

Tegelijkertijd is het zó belangrijk om regelmatig stil te staan bij de eigen binnenwereld. Bij vragen als 'wat vind ik daarvan, hoe voelt dat voor mij en wat doet dat met mij?'. Deze vragen stel ik aan mijn cliënten en aan mezelf.

Ik kan me voorstellen dat het fijn is meer over mij te weten voordat je besluit contact met me op te nemen. In de zomer van 1969 werd ik geboren als oudste van een gezin van 4 kinderen. Een vrolijk en ondernemend kind met een eigen mening, ondeugende staartjes en sproetjes. Gek op dansen, lezen en zingen. Later, later wilde ik juf worden, dat wist ik zeker. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde in Groningen, we schrijven eind jaren tachtig, werd dat beeld bijgesteld naar 'iets met mensen en iets met organisaties'. Nu, in deze 21ste eeuw, kan ik vol passie en overtuiging zeggen dat ik het heerlijk vind om met mensen en organisaties te werken aan ontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap. 

Moeder van een mooi mannetje Joep (2002) en sinds 2008 zelfstandige met een eigen coachpraktijk. Na jaren werkervaring en een ontdekkingsreis naar mezelf, durf ik te stellen dat ik 'iets' met mijn talenten doe. Mensen omschrijven mij als een warm en authentiek mens. Zuiver, inlevend, onderzoekend en zorgvuldig. Een professional die snel verbindingen kan leggen, met daadkracht te werk gaat (quote van een opdrachtgever: 'door jou gebeurt er tenminste wat') en graag met mensen samenwerkt. Wat ik vaak te horen krijg: 'een gesprek met jou geeft me energie', 'tegen jou kan en durf ik alles te zeggen', 'je geeft woorden aan wat ik denk en voel en zelf niet altijd goed kan uitleggen.' 

Heerlijk vind ik het, om de juiste vragen te stellen, mooie gesprekken te voeren en te schrijven. Vaardigheden waarmee ik, zo is gebleken, mensen inspireer tot ontwikkeling. Dat is ook wat ik wil: een wezenlijke bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen lichtjes in de ogen hebben als ze vertellen over hun leven, werk, talenten en passie. Waarin een grote groep geïnspireerde mensen innerlijk in balans is, elke dag tevreden gaat slapen en met een blij gevoel weer opstaat. Omdat ze inzicht hebben in hun eigen verhaal. Omdat ze zichzelf kennen. Omdat ze dat doen wat bij hen past. Dat geeft rust in het hoofd en het kunnen voelen van dat wat je voelt; belangrijke voorwaarden om goed in contact te zijn met jezelf. 

Conclusie: ik doe het juiste werk. Zoals Confucius ooit zei: 'kies werk waarvan je houdt, en je hoeft geen dag meer te werken.' Dus eigenlijk, eigenlijk werk ik niet meer :-).

Mijn leven kent heel veel mooie hoogtepunten en ook een aantal momenten van stevig verlies. Dat deed pijn en inspireerde bovenal. Om keuzes te maken. Om te ontdekken. Om steeds dichter bij mezelf te komen. Ontspannen mag ik nog iets beter leren, dat zeg ik er eerlijk bij. Altijd wel iets leuks te doen, een idee uit te werken, een plan te maken. Ontwikkeling is me klaarblijkelijk net iets te dierbaar. Wijsheid komt met de jaren, denk ik dan maar.

Voor mij is er geen goed of fout in mensen. Het is de uitdaging jezelf te kennen, je kwaliteiten en je kracht optimaal te benutten en te weten hoe je met je valkuilen kunt omgaan. Hoe meer je jezelf kent, hoe meer je de regie krijgt over je eigen leven. Want geluk is een weg, geen punt.

 

Feelwise Coaching

06 - 5382 2529

KVK nummer: 34298874