Over mij

Ik kan me voorstellen dat het fijn is meer over mij te weten voordat je besluit contact met me op te nemen.

In de zomer van 1969 werd ik geboren als oudste van een gezin met 4 kinderen. Een vrolijk en ondernemend kind met een eigen mening, ondeugende staartjes en sproetjes. Gek op dansen, lezen en zingen. Later wilde ik juf worden, dat wist ik zeker.

Tijdens mijn studie Bedrijfskunde in Groningen, we schrijven eind jaren tachtig/begin jaren negentig, werd dat beeld bijgesteld naar 'iets met mensen en organisaties'. Ik ging met veel plezier aan de slag binnen het HRM-vakgebied als HR Business Partner. In 2008 startte ik mijn coachpraktijk, en nog altijd werk ik vol passie en overtuiging met mensen en organisaties aan ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Naast het moeder-zijn van Joep (2002) natuurlijk. Hem stimuleer ik om op eigen benen te staan en nieuwe dingen te ontdekken die aansluiten bij dat wat hij in huis heeft. Naast samen dingen ondernemen, lachen en van het leven genieten.

Mensen omschrijven me als een warm en authentiek mens. Zuiver, inlevend, onderzoekend en zorgvuldig. Een professional die met daadkracht te werk gaat (quote van een opdrachtgever: 'door jou gebeurt er tenminste wat') en graag samenwerkt. Spiegelend wat jouw gedrag triggert. Wat ik vaak te horen krijg: 'je bent duidelijk met respect en begrip zonder er doekjes omheen te winden', 'nu snap ik hoe ik in elkaar steek', 'een gesprek met jou geeft me energie', 'tegen jou kan en durf ik alles te zeggen' en 'je geeft woorden aan wat ik denk en voel en zelf niet goed kan uitleggen'. 

Over mijn coachpraktijk

Ik geloof in een leven lang leren. In 2008 ben ik gestart met mijn coachpraktijk, die ik in de loop der jaren tot een praktijk heb opgebouwd die staat als een huis. Met een stevige opleidingsbasis op het gebied van loopbaancoaching, doe ik elk jaar waardevolle bijscholingen en verdiepende vakopleidingen (waaronder NLP, Jungiaanse psychologie, mBraining, Familieopstellingen en Organisatieopstellingen). Gecombineerd met m'n werkervaring en levenservaring maakt me dat -inmiddels- een allround en ervaren coach die schakelt op de loopbaan én op de levensloop, en die met grote passie en bevlogenheid 'iets' met haar talenten doet :-).

 

Birgit Vandermeulen

06 - 5382 2529
birgit@feelwise.nl

Jouw grootste moed is de moed om gelukkig te durven zijn


Korte wachttijd
Praktijk in Den Bosch
Opgericht in 2008

 

Mijn drijfveer

Als je me vraagt: 'Birgit, wat drijft jou?', dan komt er een duidelijk antwoord in me op: 'Mensen concreet met zichzelf in contact brengen'. In ons online tijdperk van communicatie kunnen we ons (als we willen) 24/7 bezighouden met de buitenwereld. Dat draagt bij aan ontwikkeling, absoluut. Dagelijks word ik gevoed met interessante informatie waarvan ik dankbaar gebruik maak in werk en dagelijks leven.

Tegelijkertijd is het zó belangrijk om regelmatig stil te staan bij de eigen binnenwereld, door het stellen van vragen als 'wat vind ik daarvan, hoe voelt dat voor mij en wat doet dat met mij?' Die gesprekken voer ik met mezelf, en met de mensen om me heen. Het is fijn om met de juiste vraag, en de vraag achter de vraag, tot de essentie van iets te komen. Dat te ontdekken wat onbekend en daarmee onuitgesproken is, en daar woorden aan te geven. En op te schrijven, want ook dat vind ik fijn (en leuk!) om te doen.


Waar ik voor sta

Mijn missie? Een wezenlijke bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen lichtjes in de ogen hebben als ze vertellen over hun leven, werk, talenten en passie. Waarin een grote groep geïnspireerde mensen innerlijk in balans is, elke dag tevreden gaat slapen en met een blij gevoel weer opstaat. Omdat ze inzicht hebben in hun eigen verhaal. Omdat ze zichzelf kennen. Omdat ze dat doen wat bij hen past, en dat geeft rust in het hoofd.

Voor mij is er geen goed of fout in mensen. Het is de uitdaging jezelf te kennen, je kwaliteiten en je kracht optimaal te benutten en te weten hoe met je valkuilen kunt omgaan. Hoe beter je jezelf kent, hoe meer je de regie krijgt over je eigen leven. Want geluk is een weg, geen punt.

M'n leven kent heel veel mooie hoogtepunten en ook een aantal momenten van heftig verlies. Dat deed pijn en inspireerde bovenal. Om keuzes te maken. Om te ontdekken. Om mezelf nog beter te leren kennen.

Ontspannen mag ik nog iets beter leren, dat zeg ik er eerlijk bij. Altijd wel iets leuks te doen, een idee uit te werken, een plan te maken. Ontwikkeling is me klaarblijkelijk net iets te dierbaar. Wijsheid komt met de jaren, denk ik dan.

Kortom: ik doe het juiste werk. Zoals Confucius ooit zei: 'kies werk waarvan je houdt, en je hoeft geen dag meer te werken.' Dus eigenlijk ... werk ik niet meer. M'n prachtvak is m'n passie, elke dag opnieuw!