TMA Talenten Motivatie Analyse

Wat houdt deTalenten Motivatie Analyse (TMA) in?

De TMA Talentenanalyse is een wetenschappelijk onderbouwde methode om jouw drijfveren te ontdekken en te vertalen naar je talenten en competenties. Hiermee geeft de TMA een gedegen antwoord op jouw studie- beroeps-, loopbaan- of ontwikkelvraag. De TMA wordt ingezet als onderdeel van een coachtraject indien dat aansluit bij de coachvraag. 

Voor middelbare scholieren biedt Feelwise een maatwerkprogramma voor het maken van de juiste studie- en beroepskeuze. De TMA kan hierbij worden ingezet. 

Elk resultaat is een talent

De TMA is dusdanig ontwikkeld, dat elk resultaat een talent is. Een 'score' van 2 op de drijfveer -Pragmatisme- betekent dat je iemand bent die goed in staat is om vanuit theoretisch perspectief naar iets te kijken. Deze positieve manier van vragen stellen en naar mensen kijken wordt door coachees als heel positief ervaren en geeft veel ruimte voor en motivatie tot ontwikkeling. 

Hoe werkt 't?

Het (thuis) invullen van de online vragenlijst leidt tot een uitgebreide rapportage die inzicht geeft in jouw drijfveren (behoeften), talenten en competenties, en hoe deze in je gedrag tot uiting komen. Aan de hand van deze rapportage hebben we een 1 op 1 gesprek om de analyse door te spreken en te valideren. Ook dit gesprek geeft veel (aanvullende) inzichten in je voorkeuren, talenten, competenties en gedrag. Vervolgens wordt de definitieve rapportage opgesteld met daarin de volgende onderdelen:

  • je drijfveren, talenten en competenties
  • je kwaliteiten en valkuilen
  • effectief en te vermijden communicatiegedrag in relatie tot jou (door anderen)
  • je ideale werkomgeving (zodat drijfveren en talenten tot uiting kunnen komen)
  • de wijze waarop je graag door een leidinggevende wordt aangestuurd
  • suggesties voor jouw persoonlijke ontwikkeling
  • jouw persoonlijke leer- en ontwikkelstijl

Een waardevol document als basis voor gerichte keuzes in studie, beroep, loopbaan en jouw persoonlijke ontwikkeling!

De mogelijkheid voor een TMA analyse en rapportage zonder coachtraject

Bij Feelwise is er tevens de mogelijkheid om een op zichzelf staande TMA-analyse te doorlopen. Na het online invullen van de vragenlijst (dit kun je thuis doen) maken we een afspraak voor een 1 op 1 validatiegesprek. Na dit gesprek ontvang je de uitgebreide rapportage. Binnen een week kunnen deze drie stappen genomen zijn.

Aan deze op zichzelf staande TMA-analyse is geen coachtraject gekoppeld. Je kunt voor deze ‘afgebakende’ vorm kiezen als je bijvoorbeeld op het punt staat een nieuwe stap in je loopbaan te zetten of toe bent aan een nieuwe stap maar je weet niet in welke richting. Of je wilt graag meer en gerichte sturing uitoefenen op je eigen ontwikkeling (mooie input voor een POP-gesprek met je leidinggevende!).

Als je weet wat je drijft en je je talenten kent, kun je gericht dat deel van jezelf ontwikkelen waar je energie van krijgt. Hiermee voorkom je dat je met veel inspanning, energie en ook frustratie aan de slag gaat met iets wat je naar alle waarschijnlijkheid nooit gaat bereiken, simpelweg omdat er niet je voorkeuren of talenten liggen. 

Aanvullende beroepen- en opleidingenmatch

De TMA kan worden uitgebreid met een aanvullende vragenlijst (BAIA). Deze Beroepssectoren en Activiteiten Interesse Analyse, op zowel MBO- als HBO-niveau af te nemen, brengt jouw voorkeuren voor beroepssectoren en activiteiten in beeld. Daarnaast  geeft de rapportage opleidings- en beroepssuggesties. Zo kun je concreet en gericht je koers bepalen, op weg naar werkplezier, trots en goede resultaten.

Financiële investering

De kosten van het uitvoeren van een TMA analyse (inclusief gesprek èn rapport) bij Feelwise Coaching in Den Bosch zijn dusdanig laagdrempelig, dat deze methode ook voor particuliere cliënten een interessante en aantrekkelijke methode is om uitgebreid en wetenschappelijk onderbouwd inzicht te krijgen in zichzelf. 

TMA voor teams en organisaties

Naast de inzet voor individuele cliënten, ben ik ook gecertificeerd om de TMA in te zetten voor recruitment-, mobiliteit- en ontwikkelvraagstukken van organisaties en teams. Voor een visuele (Engelstalige) uitleg van de TMA kun je kijken op TMA methode .

Meer informatie

TMA laat je werken en ontwikkelen vanuit verlangen! Feelwise helpt je graag om meer vorm te geven aan je loopbaan of ontwikkeling door middel van een TMA talentenanalyse.


Heb je vragen? Wil je meer weten over de kosten van een TMA inclusief gesprek en uitgebreide rapportage? Wil je een voorbeeldrapport inzien om te beoordelen of de TMA je inzicht geeft in dat wat je over jezelf wilt weten? Neem dan gerust contact met me op.

Feelwise Coaching

06 - 5382 2529

birgit@feelwise.nl

KvK: 34298874