Werkwijze

 

Werkwijze

Wat mijn werkwijze typeert? Lichtvoetig, intuïtief en praktisch. We focussen ons op dat wat goed voor jou is en de kwaliteiten die in jou zitten.

We gaan geen psychologische- of zware gesprekken voeren. Wat ik je wel bied is een pragmatische aanpak met concrete handvatten hoe je leven in te richten op een manier die past bij wie jij in essentie bent, vrij van handelen vanuit oude patronen.

Het is mijn ervaring dat antwoorden op coachvragen niet alleen in het hoofd te vinden, want daar raken we regelmatig verstrikt in onze eigen gedachten en angsten. Ik heb ervaren dat antwoorden op vragen ook, en misschien wel juist, in ons lijf zitten. Door letterlijk ergens in te stappen kun je zien wat er speelt of heeft gespeeld. Dat doen we, daar waar passend, met behulp van het systemisch gedachtegoed van Bert Hellinger.


Levensloop- en loopbaancoaching: jouw levensverhaal is de rode draad

In een coachtraject bij Feelwise Coaching staat jouw levensverhaal centraal. Een verhaal dat vertelt over jouw passie en talenten. Over keuzes of juist geen keuzes. Over belemmeringen en blokkades die je op een spoor zetten en houden waar je niet hoort. Zonder het oordeel van anderen of van de criticus in jou, ga je ervaren hoe vrij en fijn het is om jezelf te kunnen zijn.

Een levensloopvraag gaat over 'wat wil ik worden en wat kan ik worden? Wat geeft het me om mijn leven op een fijne manier te leven en in te richten, waarbij ik zo min mogelijk tegengehouden wordt door dat wat er nu om me heen gebeurt en het (familie)systeem van ooit waar ik vandaan kom? Hoe kan ik elastiekjes herkennen die me terugtrekken naar oude patronen, of die me vasthouden in bekende patronen die niet dienen voor mijn eigen ontwikkeling?'

Daar waar passend, zet ik een waardevolle wetenschappelijk onderbouwde methode in om jouw drijfveren, talenten en competenties zichtbaar te maken. De basis van dit instrument is Jungiaans gedachtegoed. Het instrument meet jouw voorkeuren op zowel bewuste als onbewuste laag, en combineert drijfveren (onbewust) met competenties (bewust). Door de competentietaal waaruit het is opgebouwd, vindt er een concrete koppeling met werk plaats. Het meet ook of je in of uit balans bent, zowel voor jezelf als in relatie tot anderen. Zo kunnen we jouw onbewuste ontcijferen en gaan beletteren met woorden waarmee jij je eigen drijfveren kunt typeren en gerichte loopbaan- en levenskeuzes kunt maken.

Concreet laat het zien of jij juist iemand bent die het fijn vindt om voor mensen te zorgen, of dat je in aanleg die commerciële persoon bent. Of een staffunctie bij je past of juist een leidinggevende rol, en zo ja, welke leidinggevende stijl(en) je van nature hebt. Of je iemand bent die zelf goed besluiten kan nemen, of dat je aanleg liever samen met anderen de juiste route uitstippelt. Je gaat inzien hoe je de regie over je eigen gedrag en je eigen leven in eigen handen kunt krijgen.

 

'Hoe kom je los
van degene
die je eigenlijk niet bent

Wat heb je aan erkenning
waar jij jezelf niet in herkent

Hoe kom je los
van degene
die je eigenlijk niet bent.'

Stef Bos

 

Birgit Vandermeulen

06 - 5382 2529
birgit@feelwise.nl

Kwaliteit: iets met aandacht doen terwijl niemand kijkt

‘Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate’

C.G. Jung

 

Wellicht ben jij diegene die altijd gericht is op het helpen van anderen, terwijl dat in de kern helemaal niet bij je past. Als het je steeds maar niet lukt om mensen te overtuigen, is dat misschien wel omdat je het ooit hebt aangeleerd, maar het geen natuurlijke kwaliteit van jou is. Dat kost energie, en is zowel voor de mensen om je heen als voor jezelf niet effectief. Indien je veel vanuit deze kwetsbare kracht handelt, ontstaat er schaduwgedrag. Dit gedrag komt onder druk boven en laat vaak niet je ‘fraaiste kant’ zien. Het mooie is: als je weet waar je schaduwgedrag vandaan komt, kun je jezelf beter op koers houden. Je krijgt inzicht in het -hoe-.

Samengevat haalt het jouw kwaliteiten boven die nog niet ontwikkeld zijn, en wel de potentie van positieve ontwikkeling in zich hebben. Daarnaast wordt duidelijk welk gedrag je laat zien, dat in aanleg niet tot je persoonlijke kracht behoort. Met deze informatie krijg je zowel meer zicht op je kwaliteiten in relatie tot een specifieke functie, als je gedrag in specifieke situaties. Zo kun je jezelf op een positieve en energiegevende manier verder ontwikkelen.


Opleidingsachtergrond, register en gedragscode

Ik ben gecertificeerd Register Loopbaancoach (RL-B) en Noloc erkend loopbaancoach. Vanuit deze hoedanigheid volg ik de Gedragscode van de Noloc. In het verlengde van de driejarige post-HBO opleiding bij Phoenix en NLP Practitioner opleiding ben ik opgenomen in het Abituriëntenregister.

Naast diverse andere opleidingen bij Phoenix heb ik coachopleidingen afgerond bij de School voor Coaching en Schouten & Nelissen. Jungiaans geschoold ben ik door het afronden van de drie-jarige opleiding Jungiaanse Psychologie en de opleiding Analytische Coaching. Deze opleidingen brachten me waardevolle kennis over het vak en over mezelf.

En bovenal ... is het leven van alledag, ik noem dat 'het echie', de grootste leeromgeving.

Wil jij ook jouw levensverhaal ontdekken en je leven vanuit eigen regie, geluk en vrijheid vormgeven?


Neem contact op of maak een afspraak